سفارش تبلیغ
صبا ویژن

پروانه پمپ سانتریفیوژ

پمپ سانتریفیوژ پرمصرف ترین پمپ موجود است که انواع مختلفی دارد. هر کدام از پمپ های سانتریفیوژ ویژگی ها و کاربردهای مختلفی دارند و این خصوصیات پمپ سانتریفیوژ به ساختار و اجزای داخلی آن مانند پروانه بستگی دارد. پروانه پمپ نقش به گردش در آوردن سیال در داخل محفظه آن را بر عهده دارد و در بیشتر انواع پمپ از نوع پمپ دینامیکی مورد استفاده قرار می گیرد. پروانه پمپ سانتریفیوژ نقش مهمی در نوع کاربری پمپ دارد و اینکه از چه نوع پروانه ای و با چه طراحی استفاده شود اهمیت دارد. برای شناخت انواع پروانه پمپ سانتریفیوژ و ویژگی های هر کدام با این مقاله کالاصنعتی همراه باشید.

 

انواع پروانه پمپ سانتریفیوژ

 

عملکرد پروانه در پمپ سانتریفیوژ

در پمپ سانتریفیوژ سیال توسط نیروی گریز از مرکز به گردش در آمده و عامل به جریان انداختن سیال در داخل محفظه، پروانه است. در واقع پروانه پمپ سانتریفیوژ به گونه ای طراحی می شود که سیال بعد از مکش به سمت ورودی پمپ و وارد شدن به چشمی پروانه، با چرخش روتور و در ادامه پروانه متصل به آن به سیال نیروی گریز از مرکز وارد می شود و در انتها از مجرای خروجی به بیرون هدایت می شود. در پمپ آب خانگی که نوعی از پمپ های سانتریفیوژی محسوب می شوند نیز آب توسط نیروی گریز از مرکز به جریان در می آید.

 

انواع پروانه پمپ سانتریفیوژ

پروانه پمپ سانتریفیوژ انواع مختلفی دارد و هر کدام با توجه به ساختاری که دارند برای کاربردهای خاصی مورد استفاده قرار می گیرد. پروانه ها را می توان به دو نوع دسته بندی مختلف تقسیم کرد؛ انواع پروانه پمپ سانتریفیوژ از لحاظ ساختار و دسته بندی آن از لحاظ شکل پره ها. در مقاله اجزا پمپ سانتریفیوژ درباره انواع پروانه پمپ گریز از مرکز از لحاظ ساختار اشاره شد و در ادامه این مقاله بطور کامل تر درباره آنها توضیح داده خواهد شد.

 

دسته بندی پروانه پمپ سانتریفیوژ از لحاظ ساختار

بطور کلی پروانه پمپ سانتریفیوژ دارای 3 نوع اصلی پروانه بسته، پروانه نیمه باز و پروانه باز تقسیم می شود که در زیر به تفکیک درباره هر یک توضیح داده خواهد شد:

 

پروانه بسته

در پروانه بسته پره های پروانه از دو طرف توسط صفحه ای دیسک مانند بسته شده است. این نوع پروانه به دلیل ساختاری که دارند درصورت پمپاژ سیالات با ناخالصی امکان گرفتگی دارد و به همین دلیل در کاربردهای انتقال و پمپاژ سیالات تمیز و با ویسکوزیته پایین مانند آب بکار می رود. پمپ های با پروانه بسته قابلیت جابجایی حجم وسیعی از سیال تمیز با فشار بالا را دارد، از جمله پمپ هایی با پروانه بسته می توان به انواع پمپ آب خانگی و پمپ طبقاتی اشاره کرد. پمپ افقی طبقاتی استیل لئو سری EDH از جمله پمپ هایی است که از پروانه بسته بهره می برد. همچنین پمپ افقی طبقاتی استیل لئو سری EMH نیز یکی دیگر از این نوع پمپ ها با کیفیت بالای چینی است که جهت دریافت قیمت و مشاوره در زمینه خرید آنها می توانید با کارشناسان پمپ کالاصنعتی تماس حاصل فرمائید.

 

پروانه پمپ مدل emh

 

پروانه نیمه باز

ساختار پروانه نیمه باز بصورتی طراحی می شود که یک طرف پره های آن با صفحه دیسک مانند احاطه شده و طرف دیگر آن باز می باشد. پروانه نیمه باز برای سیالات با ویسکوزیته بالاتر نسبت به پروانه بسته می توانند بکار روند. پمپ پروانه نیمه باز استیل لئو ABK از جمله پمپ هایی است که برای انتقال مایعاتی که ذرات ریز جامد دارند استفاده می شود. همچنین پروانه نیمه باز در کاربردهای دیگری مانند پمپاژ آب های حاوی کمی گل و لای در پمپ های آب کشاورزی و پمپ کفکش مورد استفاده قرار می گیرند. جهت خرید پمپ کف کش می توانید به سایت کالاصنعتی مراجعه کنید. یکی دیگر از کاربردهای پروانه های نیمه باز در پمپ حلزونی است که در کشتارگاه ها جهت انتقال سیال حاوی تیکه های اجزای بدن مرغ استفاده می شود.

 

پروانه پمپ مدل abk

 

پروانه باز

پره های نوع پروانه باز از هر دو طرف باز بوده و به جهت امکان در تماس بودن سیال در بین پره ها علاوه بر کلگی پره ها به نسبت دو نوع پروانه بسته و نیمه باز می تواند سیالات با ویسکوزیته بالاتر و همچنین حاوی ذرات جامد را به جریان اندازد. پروانه باز در پمپ های لجن کش بکار می رود. جهت خرید پمپ لجن کش و اطلاع از موجودی و قیمت آن می توانید با کارشناسان پمپ کالاصنعتی تماس حاصل فرمائید. پمپ لجن کش لئو سری WQ جز پمپ هایی است که از پروانه باز جهت جابجایی سیالات بهره می برد.

 

پروانه باز پمپ مدل wq

 

انواع پروانه پمپ سانتریفیوژ از لحاظ شکل پره ها

پره های پروانه پمپ سانتریفیوژ شکل های مختلفی می توانند داشته باشند که هر کدام کاربرد خاصی و جهت انتقال و پمپاژ سیال متفاوتی استفاده می شوند.

 

پروانه ورتکس یا گردابی

پروانه گردابی از لحاظ ظاهری مشابه پروانه نیمه باز است که یک طرف پره های آن بسته است  و البته شکل پره های آن متفاوت است. به دلیل اینکه در پروانه ورتکس فضای بیشتری بین محیط بیرونی آن با بدنه پمپ وجود دارد، جریان گردابی در این فضا برقرار شده و از تماس ذرات جامد موجود در سیال با خود پروانه جلوگیری می شود. پروانه ورتکس معمولا برای کاربردهای جابجایی سیالات حاوی جامد به مقدار کم و با ویسکوزیته کمتر مانند فاضلاب ها استفاده می شود.

 

پروانه ورتکس یا گردابی

 

پروانه اسکرو یا پیچی

همانطور که از نام این نوع پروانه مشخص است، پروانه اسکرو به شکل پیچی بوده و به دلیل ساختار پیچشی که دارد می تواند جهت انتقال سیالات با ویسکوزیته بالا بکار رود.

 

پروانه اسکرو یا پیچی

 

پروانه کاتر یا برش دهنده

در پروانه کاتر در انتهای پره های آن حالت تیز و برندگی وجود دارد و به همین دلیل برای سیالات با ذرات جامد بیشتر بکار می رود. این نوع پروانه سیال حاوی جامد را در ورودی پمپ برش داده و با خرد کردن آنها به ذرات ریزتر از گرفتگی پمپ جلوگیری و عمل پمپاژ را نیز راحت تر می کند.

 

پروانه کاتر یا برش دهنده

 

جمع بندی

 

پروانه را می توان مهم ترین قطعه پمپ دانست و اطلاع از نحوه عملکرد و انواع پروانه در پمپ می تواند ما را به شناخت بهتر کارکرد آن نزدیک کند. پروانه یکی از اجزا در پمپ های دینامیکی است که برای به گردش در آوردن سیال در داخل محفظه پمپ مورد استفاده قرار می گیرد. در این مقاله کالاصنعتی به نحوه عملکرد پروانه پمپ سانتریفیوژ و انواع آن از لحاظ دسته بندی های ساختاری و شکل پره های آن پرداخته شد و کاربرد هر کدام از پروانه ها ذکر شد.

منبع:https://www.kalasanati.com/%D8%A7%D8%AE%D8%A8%D8%A7%D8%B1-%D9%88-%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AA/%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AA-%D9%BE%D9%85%D9%BE/32/%D8%A7%D8%AC%D8%B2%D8%A7%DB%8C-%D8%AA%D8%B4%DA%A9%DB%8C%D9%84-%D8%AF%D9%87%D9%86%D8%AF%D9%87-%D9%BE%D8%B1%D9%88%D8%A7%D9%86%D9%87-%D8%AF%D8%B1-%D9%BE%D9%85%D9%BE-%DA%AF%D8%B1%DB%8C%D8%B2-%D8%A7%D8%B2-%D9%85%D8%B1%DA%A9%D8%B2