ساختار اینورتر
اینورترهایی که در حال حاضر وجود دارند بسیارند. تمامی اینورترها فارغ از اینکه نام و مدلشان چه باشد، همگی دارای یک ساختار مشابه هستند. در این مقاله قصد داریم تا بطور اجمالی اجزای اینورتر را مورد بررسی قرار دهیم. کیفیت اجزای اینورتر ارتباط مستقیم با کاربرد درایو دارد. یادآوری میگردد از کیفیت هر کدام از اجزای اینورتر به تنهایی، نمی توان کیفیت کل درایو را نتیجه گیری نمود. انتخاب اینورتر مناسب، معیارهایی دارد که در مقاله ای دیگر به آن پرداخته ایم.
نگاه کلی به ساختمان داخلی درایوهای ac ( اجزای اینورتر )
همه درایوها دارای سه بخش اصلی هستند تحت عنوان اجزای اینورتر که به ترتیب عبارتند از:
کنترل
منبع تغذیه
مدار اصلی
بخش کنترل Control Unit
کی پد
ترمینال برد
برد کنترل
کی پد _ key pad
یکی از مهمترین عناوین بخش کنترل، کی پد است. کی پد یکی از اجزای اینورتر است. اکثر درایوها دارای کی پد دیجیتالی هستند.
انواع کی پد دیجیتالی
کی پد دیجیتالی با صفحه نمایش Lcd
کی پد دیجیتالی با صفحه نمایش 7-Segment
کاربردهای کی پد دیجیتال
تنظیم کلیه پارامترها (Parameter setting )
انجام تست دستی ( Manual Test )
انجام تنظیمات محلی
انجام عملیات Jog
کم و زیاد کردن سرعت
کی پد اینورتر
ترمینال برد _ I/O Board
ترمینال برد دومین مورد از اجزای اینورتر در بخش کنترل است که توسط آن میتوان برخی اعمال کنترلی را برای درایو انجام داد. این اعمال عبارتند از :
کم و زیاد کردن دور درایو
استارت و استپ نمودن از راه دور
فرمان دهی به درایو
اضافه نمودن ولوم خارجی
الصاق نمودن سنسور به درایو
صادر نمودن فرمان قطع و وصل به درایو دیگر
ترمینال های پیچی که بر روی ترمینال برد قرار دارند به قرار زیرند :
ورودی دیجیتال
ورودی آنالوگ
خروجی دیجیتال
خروجی آنالوگ
خروجی شبکه
ترمینال برد اینورتر
برد کنترل _ CONTROL BOARD
قسمت سوم از اجزای اینورتر بخش کنترل، برد کنترل است. برد کنترل یکی از مهمترین قسمت های درایو است، برد کنترل محل پردازش سیگنال های ورودی به درایو است. به عبارت دیگر برد کنترل، مغز سیستم است که وظیفه فرماندهی و هماهنگی میان اجزای اینورتر را بر عهده دارد.
برد پاور
برد پاور _ PAWER BOARD
بخش بعدی که به عنوان اجزای اینورتر معرفی میگردد، برد پاور است. این بخش سه وظیفه اساسی دارد :
جدا نمودن نواحی ولتاژ بالا از نواحی ولتاژ پایین
دریافت سیگنال ها از ورودی و تبدیل آن و ارسال سیگنال مناسب به خروجی
تشخیص کیفیت سیگنالهای ورودی و کنترل نواحی بحرانی
مدار اصلی
بخش سوم از اجزای اینورتر مدار اصلی است. یکی از مهمترین و اساسی ترین قسمت درایو ، همین مدار اصلی است. پیچیده ترین تبدیلات در این محل انجام میگردد. ولتاژ AC ورودی در این قسمت تبدیل به, ولتاژ DC شده و نهایتا توسط سوئیچ های IGBT به ولتاژ AC مورد نیاز در خروجی تبدیل میگردد.
در اکثر درایوها معمولا مدار اصلی است که دچار مشکل میگردد. خازن های لینک DC و یا پک های IGBT و همچنین تی ریستورها که معمولا در شرایط استفاده نادرست نسبت به دیگر عناصر زودتر آسیب می بینند. از دیگر اجزای اینورتر، کارت شبکه، کارت اینکدر و کارت های ورودی و خروجی هستند که به عنوان عناصر جانبی اینورتر محسوب میشوند. لازم به ذکر است که همه اینورترها قابلیت نصب این کارتها را ندارند در واقع هر کدام از این کارتها یک آپشن محسوب میشوند که به تبع آن قیمت اینورتر متفاوت خواهد بود.
نتیجه گیری در مورد اجزای اینورتر
از مجموع موارد گفته شده در باره اجزای اینورتر می توان گفت که ساختمان داخلی همه درایوها یکسانند و تنها در اشکال فیزیکی با یکدیگر فرق دارند، اینورتر تکو TECO تکفاز یک اسب با اینورتر پنتاکس PENTAX تکفاز یک اسب و DELTA و اینورتر اشنایدر و ... همگی از نقطه نظر اجزای اینورتر یکسانند. البته دانستن اطلاعات مربوط به مشخصات اجزای اینورتر در زمان خرید اینورتر ضروری نیست، ولیکن برای سرویس و تعمیرات درایو بسیار کمک حال خواهد بود.
اگر قصد خرید و مشاوره خرید برای اینورتر ایرانی یا خارجی را دارید، می توانید از طریق تماس با کارشناسان بخش فروش سایت کالاصنعتی مشاوره و راهنمایی لازم در باره اجزای اینورتر را دریافت نموده تا بتوانید، انتخابی درست جهت کاربرد مورد نظر خود انجام دهید.