سفارش تبلیغ
صبا ویژن

اینورتر تک فاز

اینورتر تک‌فاز (درایو تک‌فاز)، دستگاهی الکترونیکی است که برای کنترل سرعت و گشتاور الکتروموتورها به کار می‌رود. اینورترهای تک‌فاز برای کار با برق شهری طراحی شده و بین تابلو برق و الکتروموتور قرار می‌گیرند؛ در این سیستم‌ها، ابتدا جریان الکتریکی از تابلو برق به درایو منتقل شده و پس از اعمال تغییر در ولتاژ و فرکانس، به ترمینال موتور ارسال می‌گردد.

 

اینورتر تکفاز

 

به‌طورکلی اینورتر تک‌فاز به دو دسته زیر تقسیم می‌شود:

 

اینورتر تک‌فاز به سه‌فاز

اینورتر تک‌فاز به تک‌فاز

مهم‌ترین مزیت اینورتر، کنترل دور و راه‌اندازی نرم الکتروموتورها است؛ همچنین برای کاربردهایی که نیاز به راه‌اندازی موتور سه‌فاز با برق شهری دارند، از اینورتر تک‌فاز به سه‌فاز استفاده می‌شود. درایوهای تک‌فاز، ویژگی‌ها و مشخصات منحصربه‌فردی دارند که در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم. برای بررسی دقیق‌تر و خرید اینورتر تک‌فاز از بهترین برندهای ایرانی و جهانی به وب‌سایت کالا صنعتی مراجعه نموده و یا از طریق شماره‌تلفن 02191304300 با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

 

اینورتر تک‌فاز به سه‌فاز

الکتروموتورهای سه‌فاز بازه توانی گسترده‌تر، قیمت کمتر و راندمان بالاتری دارند؛ به همین علت در بیشتر کاربردهای صنعتی از این نوع موتور استفاده می‌شود. در کارگاه‌های صنعتی که دسترسی به برق سه‌فاز وجود ندارد و یا هزینه‌های بالای راه‌اندازی آن از لحاظ اقتصادی به‌صرفه نیست، می‌توان با کمک اینورتر تک‌فاز به سه‌فاز، موتور سه‌فاز را با برق شهری راه‌اندازی و استفاده نمود.

 

برخی از مزایای اینورتر تک‌فاز به سه‌فاز عبارت‌اند از:

 

کاهش هزینه: استفاده از درایو تک‌فاز، نیاز به زیرساخت‌های برق سه‌فاز را از بین برده و هزینه‌های نصب و نگهداری آن را نیز حذف می‌کند.

افزایش راندمان: الکتروموتورهای سه‌فاز راندمان بالاتری نسبت به موتور تک‌فاز دارند؛ با کمک اینورترهای تک‌فاز به سه‌فاز، امکان استفاده از این نوع الکتروموتور در همه کاربردها وجود دارد.

کنترل دقیق: یکی از بزرگ‌ترین مزیت‌های اینورتر تک‌فاز، کنترل دقیق سرعت و گشتاور خروجی است.

افزایش طول عمر تجهیزات: موتورهای سه‌فاز (مخصوصاً توان‌های بالاتر) در هنگام راه‌اندازی شوک مکانیکی بسیار زیادی دارند؛ همچنین جریان تهاجمی اعمال شده در هنگام راه‌اندازی موتور می‌تواند به شبکه برق و سایر تجهیزات نیز صدمه برساند. اینورتر تک‌فاز به سه‌فاز موتور را بدون شوک و با جریان کنترل شده‌ای راه‌اندازی می‌کند و نقش مهمی در افزایش طول عمر موتور و سایر تجهیزات دارد.

روشن و خاموش‌کردن موتور: با کمک اینورتر می‌توان موتور را بدون قطع یا وصل کردن برق مدار فرمان روشن و خاموش (Start و Stop) کرد. همچنین درایو تک‌فاز از ضربات موتور در هنگام راه‌اندازی جلوگیری می‌کند.

تغییر جهت چرخش موتور: اینورتر تک‌فاز امکان تغییر جهت چرخش را بدون نیاز به کنتاکتور ارائه می‌دهد.

اینورتر تک‌فاز به تک‌فاز

اینورتر تک‌فاز به تک‌فاز با هدف کنترل دور موتورهای تک‌فاز طراحی شد؛ اما در عمل امکان کنترل دقیق دور موتور تک‌فاز را ندارند. باتوجه‌به اینکه یکی از کلاف‌های موتور تک‌فاز توسط خازن مسدود شده است، اینورترهای تک‌فاز به تک‌فاز نمی‌توانند کنترل دقیقی روی دور خروجی موتور داشته باشند. علاوه بر این، استفاده از اینورتر تک‌فاز به تک‌فاز امکان سوختن خازن موتور را افزایش می‌دهند.

 

بیشترین درخواست اینورتر تک‌فاز به تک‌فاز مربوط به پمپ‌های آب خانگی است؛ در این موارد، اگر هنوز پمپ را خریداری نکرده‌اید پیشنهاد می‌کنیم از موتور سه‌فاز برای پمپ استفاده نمایید. اما درصورتی‌که قبلاً یک موتور تک‌فاز خریداری نموده‌اید، بهترین راه جایگزین‌کردن آن با یک موتور سه‌فاز است.

 

خرید اینورتر تک‌فاز

برای انتخاب و خرید اینورتر تک‌فاز باید مشخصات و عوامل مختلفی را در نظر گرفت. اولین نکته در انتخاب اینورتر مناسب، بررسی نوع موتور است. همان‌طور که اشاره شد، موتورهای تک‌فاز عملاً امکان کنترل دور ندارند؛ اما برای موتورهای سه‌فاز می‌توان از اینورترهای تک‌فاز به سه‌فاز استفاده نمود. در ادامه راهنمای خرید اینورتر تک‌فاز به سه‌فاز را به‌صورت مرحله‌به‌مرحله شرح داده‌ایم.

 

بررسی توان موتور: ابتدا باید توان موتور را باتوجه‌به کاتالوگ یا پلاک آن بررسی نمایید تا محدوده توان اینورتر نیز مشخص شود.

تعداد فازهای ورودی: پیش از خرید اینورتر تک‌فاز، باید تعداد فازهای منبع تغذیه را بررسی نمایید. اگر دسترسی به برق سه‌فاز وجود ندارد، می‌توانید از درایوهای تک‌فاز استفاده کنید؛ برای راه‌اندازی موتور سه‌فاز با اینورتر حتماً باید یکی از انواع اینورتر سه‌فاز را انتخاب نمایید.

جریان موتور: جریان نامی موتور روی پلاک یا کاتالوگ آن درج می‌شود؛ اگر موتور تحت بار کامل از تمام ظرفیت جریانی درج شده استفاده می‌نماید، باید توان اینورتر را بالاتر از توان موتور انتخاب نمود. در غیر این صورت امکان استفاده از اینورتر هم توان با موتور وجود دارد.

ضریب توان: ضریب توان که با علامت Cos φ نمایش داده می‌شود، عددی بین 0 تا 1 بوده و کارایی موتور را نشان می‌دهد. اگر ضریب توان موتور بالاتر از 0.85 باشد، می‌توان از اینورتر تک‌فاز به سه‌فاز هم توان استفاده کرد؛ اما اگر ضریب توان کمتر 0.85 باشد، باید از درایو تک‌فاز با توان بالاتر استفاده شود. (البته ضریب توان حتماً باید به همراه جریان موتور تحت بار کامل برای انتخاب اینورتر بررسی گردد و به‌تنهایی قابل‌استناد نیست.)

نوع بار: یکی دیگر از عوامل مهم در خرید اینورتر تک‌فاز نوع بار اعمال شده روی موتور است؛ برای کاربردهای سبک از اینورتر هم توان و برای کاربردهای سنگین صنعتی باید از اینورتری با توان بالاتر از موتور استفاده شود.

شرایط محیطی: برخی از شرایط محیطی مانند ارتفاع از سطح دریا نیز در انتخاب اینورتر اثرگذار هستند.

وب‌سایت کالا صنعتی نماینده فروش و تأمین‌کننده بهترین اینورترهای تک‌فاز و سه‌فاز موجود در ایران است. شما عزیزان می‌توانید از طریق شماره‌تلفن 02191304300 با کارشناسان ما در ارتباط باشید و از مشاوره فنی رایگان این مجموعه بهره‌مند شوید.

 

قیمت اینورتر تک‌فاز

عوامل مختلفی بر قیمت اینورتر تک‌فاز اثرگذار هستند؛ از جمله:

 

توان: به‌طورکلی هرچه توان اینورتر بالاتر باشد، قیمت آن نیز افزایش می‌یابد.

نوع بار: قیمت اینورتر تک‌فاز سنگین‌کار بالاتر از اینورترهای تک‌فاز سبک‌کار است.

برند: شرکت تولیدکننده و کیفیت محصولات آن نیز از جمله عوامل مؤثر بر قیمت اینورتر تک‌فاز هستند.

همگی اینورترهای ارائه شده در کالا صنعتی به همراه گارانتی ارائه می شوند؛ برای استعلام و دریافت لیست قیمت اینورتر تک‌فاز با ما در ارتباط باشید.

 

برندهای اینورتر تک‌فاز

وب‌سایت کالا صنعتی مرجع نقد و بررسی، مشاهده مشخصات، استعلام قیمت و خرید انواع اینورتر تک‌فاز است. برندهای اینورتر تک‌فاز ارائه شده در این وب‌سایت عبارت‌اند از:

 

برندهای خارجی:

 

اینورتر ABB

اشنایدر فرانسه (Schneider Electric)

زیمنس آلمان (Siemens)

دانفوس دانمارک (Danfoss)

دلتا تایوان (Delta Electronics)

تکو تایوان (Teco)

تتا چین (Teta)

اینورتر اینوت Invt (چین)

کینکو چین (Kinco)

هیوندای کره جنوبی (Hyundai)

iMaster کره جنوبی

اینورتر ال اس کره جنوبی (LS Industrial Systems)

QMA چین

چینت چین (Chint)

برندهای ایرانی:

 

اینورتر Pentax

سانترنو (Santerno)

پرتو صنعت

یونیک استنسون

زیما (Xima)

کارا درایو

آگر (AAGER)

ایتیک (ETAKE)

سهند

کالاصنعتی